Пријем за нову генерацију студената ПМФ-а

Иако званично нова академска школске година почиње 1. октобра, факултети Универзитета у Крагујевцу још прошле недеље почели су са организовањем свечаних пријема за студенте прве године.

Нова генерација бруцоша Природно математичког факултета свечано је почела данас високошколско образовање. На шест студијских програма уписано је 215 студената.

Највећи број бруцоша Природно математичког факултета у Крагујевцу, њих 71 студираће информатику, док се за хемију определило 39 њихових колега.

У новој академској години на Природно математичком факултету школоваће се 22 математичара, 40 еколога, 35 биолога и 22 физичара.

Природно математички факултет, данас представља највећу савремено опремљену образовно научну установу у Централној Србији која се успехом школује стручњаке из области природних наука.

Кадровски потенцијал, савремено опремљене лабораторије и учионице основа су за успешан рад овог факултета.

О добрим резултатима рада Природно математичког факултета говоре подаци да је ова институција већ деценијама међу првих десет истраживачких организација у Србији.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја одобрило је бројне пројекте везане за развој и унапређење наставе на том факултету.

Другу годину за редом, математичари ПМФ- а доводе крагујевачки Универзитет на престижну Шангајску листу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *