Пријемни испит за ученике са посебним способностима почиње 8. маја

Пријемни испит за ученике са посебним способностима за математику, информатику, биологију и хемију, полагаће се 8, 9. и 15. маја, у Првој крагујевачкој гимназији.

За ове смерове укупно се пријавило 142 ученика.

Прва крагујевачка гимназија већ неколико година уназад има специјализована одељења за ученике са посебним способностима из области математике, информатике, биологије и хемије.

Пријемни из математике полагаће се 8. из информатике 9. док ће се из биологије и хемије тест полагати 15. маја у два различита термина.

Ове године, за полагање пријемног испита пријавило се укупно 142 ученика – 26 за математику, 90  за информатику и укупно 26 за биологију и хемију.

Сви пријемни испити, почињу у 10 часова, у Првој крагујевачкој гимназији. Пријемни испит за ученике са посебним способностима за филолошке науке у Другој крагујевачкој гимназији планиран је за 15. мај из српског језика и 16. мај из енглеског језика.

Тест опште културе кандидати за упис у специјализовано одељење ученика са посебним способностима за сценске и аудио-визуелне уметности полагаће 16. маја.

Пријављивање ученика и подношење спорстке документације уа одељење ученика са посебним способностима за спорт у ДРугој крагујевачкој гимназији палнирано је за 15. и 17. мај.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *