Пријемни за специјализована одељења и уметничке школе 10, 11. и 12. маја

Ученици осмог разреда који су конкурисали за упис у нека од специјализованих одељења средњих школа, полажу пријемни 10, 11. и 12. маја, објављено је на порталу Моја средња школа.

Пријемни испит се организује за специјализована одељења ликовних уметности, филолошких наука, биологије, хемије и сценских и визуелних уметности.

Ђаци који желе да се упишу у музичку или балетску школу полагаће пријемни испит 17, 18. и 19. маја.

Пријемни испит за ученике са посебним способностима за за рачунарство и информатику, за ученике са посебним способностима за физику и за ђаке са посебним способностима за географију и историју одржаће се 18. маја.

За упис у билингвална одељења ђаци ће пријемни полагати 18. и 19. маја, а они који желе да упишу Математичку гимназију и специјализована математичка одељења решаваће задатке 19. маја од 10 до 12 часова.

Прелиминарни резултати пријемног биће објављени од 13. до 21. маја, а коначни резултати биће објављени од 14. до 22. маја.

Остали осмаци завршни испит из српског, односно матерњег језика полагаће 17. јуна, математику 18. јуна, а трећи тест из предмета по избору 19. јуна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *