Приказана рестаурирана верзија филма “Кад будем мртав и бео”

У Студентском културном центру у оквиру пројекта Вип кинотека приказана је рестаурирана верзија филма “Кад будем мртав и бео”.

Ово је друга пројекција по реду од планираних десет за ову годину која обухвата десет домаћих филмских остварења проглашених за национално добро од великог значаја.

Црно бели филм редитеља Живојина Жике Павловића захваљујући рестурацији остаће забележен са врхунском сликом и тоном.

Љубитељи домаћих филмова још једном су имали прилику да на великом платну виде Драгана Николића у незаборавној улози Џимија Барке, лика који покушава да изгради каријеру певача упркос недостатку талента.

Уз нашег култног глумца, у овом филму једну од својих најбољих улога остварили су и Ружица Сокић, Неда Спасојевић, Милош Алигрудић као и други бардови српског глумишта.

Након Београда и Берлина где је овај филм премијерно приказан и публика у Студентском културном центру имала је прилике да ужива у овом ремек делу српске кинематографије.

Љубитеље легендарних домаћих филмова до краја године очекује још осам дигитализованих филмских остварења која су обележила српску кинематографију и добила статус националног добра од великог значаја.

Захваљујући сарадњи Југословенске кинотеке и компаније Вип мобиле ови филмови ће убудуће бити доступни широкој публици са бољом сликом и тоном.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *