Прикупљено више од 10.000 евра за малу Мињу у Корману

Надомак Крагујевца, у Корману, одржана је хуманитарна акција „За Мињину шансу“ у којој су учествовали крагујевачки фудбалски клубови млађих селекција, а новац од котизација намењен је за помоћ малој Крагујевчанки Мињи Матић, која болује од спиналне мишићне атрофије тип 1.

Према речима организатора, прикупњено је више од 10 хиљада евра.

Нада за излечење наше суграђанке Миње Матић је нова и скупа генска терапија за коју је потребно 2,4 милиона долара.

У хуманитарну кампању прикупљања новца за Мињино лечење укључили су се и мали крагујевачки фудбалери, па је у Корману организован хуманитарни фудбалски турнир млађих селекција.

Компетан новац од котизације иде за Мињино лечење. Родитељима и малим фудбалерима су се придружили музичари, којис у припремили посебан програм.

Хуманитарне акције у оквиру капање „За Мињину шансу“ организују се широм Србије, како би се новац прикупио у што краћем року.

Извештава новинарка РТК Kсенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.