Прилика за мала и средња предузећа за сарaдњу са страним компанијама

SME HUB и Региноална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља представили су у Крагујевцу пројекат са темом како да локална фирма постане светски добављач.

На ову тему говорили су представници иностраних компанија које послују у Србији.

SME HUB се бави трансформацијом пословања локалних фирми и подршком у партнерствима са мултинационалним компaнијама.

Задатак SME HUB-а је да велике иностране компаније повеже са адекватним домаћим добављачима и уз анализу пословања финансира и модернизује пословања и на тај начин отклони евентуалне препреке за успостављање даље сарадње.

Током састанка са привредницима говорило се о потенцијалним сарадњама између малих и средњих предузећа и мултинационалних компанија.

SME HUB има буџет који је вредан више од седам милиона швајцарских франака који је намењен домаћим малим и средњим предузећима како би прошли кроз процес пословне трансформације у наредних пет година.

SME HUB је пројекат Швајцарске владе, продукт јавно-приватног партнерства између Швајцарске развојне агенције и српске компаније ICT Hub.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *