Припрема за радно ангажовање у БИЦ-у

Модели подршке младима из тешко запошљивих категорија у циљу њиховог оснаживања, припреме за радно ангажовање, самосталност и бољу друштвену интегрисаност била је тема дебате која је одржана у Бизнис иновационом центру.

Трибина у Крагујевцу прва је од укупно четири које су планиране у Београду, Новом Саду и Нишу. 

Програм спроводи СОС Дечија села Србија, уз финансијску подршку Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој.

Пројектом је предвиђено да око 350 младих похађа тренинге за овладавање основним животним вештинама, које ће им помоћи на тржишту рада.

Од њих 160 се очекује да ће наћи стално запослење, док ће за то време око 60 професионалаца стећи нова знања за рад са младима у ризику.

Сусрети са вршњацима и прилика да размене искуства су од изузетног значаја за омладину, нарочито ако је реч о примерима малдих који су се успешно соамосталили или пронашли добар посао.

Крајњи циљ је да се, на основу потреба омладине, направе смернице за унапређење положаја младих из рањивих група у Србији.

Домаћин прве дебате било је удружење Урадимо заједно које у Крагујевцу од 2016. године ради са младима којима је потребна интензивнија подршка при осамостаљивању.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *