Приштинско позориште представило се крагујевачкој публици

Народно позориште Приштине, са седиштем у Грачаници представило се синоћ крагујевачкој публици представом “Развојни пут Боре Шнајдера”, по тексту Александра Поповића, а у режији Слободана Скерлића.

Критика је драму “Развојни пут Боре Шнајдера”, Александра Поповића, прогласила половином деведесетих за најбољу српску драму друге половине 20. века. У њој писац прати неколико тема, међу којима су друштвени односи и околности, који су и данас актуелни.

Глумац Бранко Бабовић каже да је представа интересантна и да увек наилази на одличан пријем код публике, што потврђује и чињеница да су карте за представу биле распродате неколико дана унапред.

Уз оцену да је Александар Поповић “лак за читање, а тежак за поставку”, Бабовић објашњава да игра Пикљу, малог, анонимног човека.

Извођењу представе претходило је потписивање Споразума о сарадњи између Књажевско-српског театра и Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници.

Како је најављено, овим споразумом два позоришта ће интезивирати међусобну размену и сарадњу како на уметничком тако и на нивоу других позоришних ресурса.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *