Привредници информисани о новим пореским прописима

Тема скупа под називом “Дан отворених врата са Пореском управом Републике Србије за привреднике Шумадијског и Поморавског управног округа”, били су нови порески закони и подзаконски акти који важе од 2019. године.

Сет пореских прописа је измењен у децембру 2018. а већина одредби примењује се од 1. јануара ове године.

Привредници Шумадије и Поморавља имали су прилику да се информишу о изменама законских прописа, али и да поставе питања о свему ономе што их занима.

Састанак је организован како би привредни субјекти, у директној комуникацији са представницима Пореске управе, превазишли недоумице и проблеме са којима се сусрећу у свом редовном пословању.

Представници Пореске управе кажу да та служба улаже велике напоре да успостави што бољу сарадњу са пореским обвезницима.

Они су информисали привреднике о актуелној реформи Пореске управе, порталу е-порези, шалтерима “Ваш порезник”.

Едукативне радионице под називом “Отворена врата са Пореском управом” организују та служба и Привредна комора Србије.

Пореска управа је увела низ значајних новина када је реч о сарадњи са пословном заједницом, како би се скратио процес доставе пореских пријава.

То је сада могуће урадити електронским путем, тако да привредници губе мање времена чекајући на шалтерима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *