Проба мале матуре за 2800 ученика

Проба мале матуре за ученике осмог разреда одржава се 25. и 26. марта.

На пробни испит комбинованог теста, математикe и матерњег језика, излази 1700 осмака из Крагујевца, односно 2800 основаца са територије Шумадијског управног округа.

Већ дуги низ година се у свим основним школама у Србији крајем марта одржава пробни завршни испит, са циљем да се осмаци упознају са целокупном процедуром израде задатака и самим приступом главном испиту који се одржава током јуна.

Пробним тестом из математике сутра за 2800 осмака са територије Шумадисјког округа, односно 1700 крагујевачких соноваца почиње проба мале матуре.

Резултате теста анализираће школе у којима се тестирање обављало, а ученицима ће бити доступни ради провере и могуће додатне припреме ако нису задовољни постигнутим резултатом. 

Према уредби Владе Србије услед боље епидемијске ситуације, ношење маски током пробног испита неће бити обавезно.

Због продужења школске године за ученике основних и средњих школа за три дана, биће померено и полагање завршног испита, коју ће осмаци полагати 27, 28. и 29. јуна.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *