Процес ликвидације ЗЗЗР повучен

Процес принудне ликвидације Застава завода за здравствену заштиту радника је повучен, тако да ће ово Привредно друштво које обавља здравствену делатност ндо краја 2019. године наставити да функционише као и пре.

Како је, за Телевизију Крагујевац, рекла Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, град ће до краја године измирити све финансијске обавезе, јер од 1. јаунара 2020. почиње примена одредби Закона о здравственој заштити које подразумевају прелазак примарне здравствене заштите, са локалне самоуправе на републички ниво.

Иако су надлежни у једном тренутку оценили да је принудна ликвидација Завода за здравствену заштиту радника Застава пут без повратка, или пут у једном смеру, последњи догађаји говоре да то баш и није тако.

Привремено припајање Дому здравља, или оснивање новог Завода неће бити потребно.

До краја године, Завод за здравствену заштиту радника Застава ће функционисати као привредно друштво пре процеса принудне ликвидације, док од 2020. године прелази у надлежност државе.

Према најавама, град ће до краја године измирити све финансијске обавезе Завода у износу од око 100 милиона динара.

У супротном, ако до почетка примене одредби Закона о здравственој заштити, медицинска установа у надлежност Министарства здравља уђе са дуговима, локална самоуправа постаје њен солидарни дужник.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.