Продавнице у Шумадији добро снабдевене уочи првомајских празника

У Шумадијском и Поморавском округу стабилизована је потражња за основним животним намирницама, па су малопродајни објекти уочи првомајских празника одлично снабдевени и нема несташице производа.

У Крагујевцу ни у претходном периоду нису забележене несташице.

Разлог за то је, каже Иван Вићовац, координатор за услуге Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа, добра снабдевеност централних магацина.

Када је реч о понуди основних животних намирница за време првомајских празника, снабдевеност је добра и у малопродајним објектима има довољних количина свих производа.

У Шумадијском и Поморавском округу стабилизована је потражња за основним животним намирницама, а продавнице су уочи првомајских празника одлично снабдевене.

На основу извештаја о продаји и разговора са представницима прехрамбене индустрије, произвођачи располажу довољним количинама сировина и свих производа, иако је тражња појачана.

Трговци из највећих трговинских ланаца поручују да робе има довољно и да нема потребе да купци стварају залихе.

На почетку кризе проблем је настао са протоком робе преко границе, али се данас роба креће на уобичајен начин, с тим што, још постоје застоји на одређеним граничним прелазима.

У области регионалне сарадње припремљен је пројекат “Зелени коридори“ у оквиру кога одређени производи који су неопходни за исхрану становништва имају приоритет у преласку државних граница, објашњавају у привредној комори Србије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *