Професору ПМФ-а највише признање Мајкрософта у области едукације

Проф. др Ненад Стефановић са Природно математичког факултета, дужи низ година сарађује са компанијом Мicrosoft, а недавно је као признање за свој успешан рад и сарадњу, добио највиши статус који ова компанија додељује у области едукације – Microsfot Innovative Educator Fellow.

Ово признање се додељује само једном наставнику из неке земље и то је прво звање додељено професору из Србије.

Највиши статус који компанија Мicrosoft додељује наставницима у области примене савремених информационих и комуникационих технологија у образовном процесу припало је проф. др Ненаду Стефановићу са Природно-математичког факултета Универзитета у Крагујевцу.

Ово признање се иначе додељује само једном наставнику из неке земље, а Стефановић је његов први добитник из Србије.

Овај статус се додељује на основу постигнутих резултата рада на дигиталној трансформацији образовања.

Највише Мicrosoft-ово признање у области едукације могу да добију наставници који су демонстрирали лидерство кроз менторства, реализацију предавања, имплементацију напредних ИТ сервиса у образовним процесима и пружање подршке другим едукаторима.

Потребно је и да наставници буду активни на друштвеним мрежама и да важе за експерте из области примене ИТ технологија у образовању.

Природно-математички факултет Универзитета у Крагујевцу је имплементирао ИТ сервисе за образовање, а захваљујући постигнутим резултатима овој установи је додељен статус Мicrosoft School.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *