Проглашени победници Фестивала „Моје село у причама и песмама” 

Завршна свечаност Фестивалa књижевног стваралаштва на селу у Републици Србији за 2022. годину „Моје село у причама и песмама” одржана је у Спортској хали Основне школе „Јулијана Ћатић”.

Том приликом победницима кокурса уручене су награде.

На конкурс за најбоља књижевна остварења на селу и о селу у нашој земљи за ову годину пријавило се 77 аутора са око 200 радова.

Опус је обухватио песме, збирке песама, приче, романе, студије, монографије, дечје стваралаштво, ликовне радове и друге ауторске изразе са тематиком – село у Србији и живот у њему.

За учешће и запажен доприос овом фестивалу додељено је 30 специјалних признања – захвалница и девет „Дародавница”.

Од свих пристиглих радова за најбољи је проглашена збирка песама „Преписано с цвета”, аутора Миладина Вукосављевића.

Пројекат „Моје село у причама и песмама” осмислио је и уз подршку Града реализује Друштво за народно просвећење „Светионик” из Крагујевца.

Значај ове манифестације препознаје и град Крагујевац.

Идеја је да се Фестивал књижевног стваралаштва „Моје село у причама и песмама” организује и да се традиционално одржава у Страгарима, као и да ово место буде на мапи културних догађаја у Србији.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.