Програми Абрашевића до краја године

Завршни годишњи концерт Центра за неговање традиционалне културе “Абрашевић” и сви програми током овог месеца биће емитовани уживо на Фејсбук страници, Инстаграм профилу, веб страници и јутјуб каналу Абрашевића, изјавио је за Радио телевизију Крагујевац Владимир Ђорђевић, директор ове установе културе.

Иако чува и негује традиционалну културу, овај центар је захваљујући новим дигиталним путевима до публике стигао и обрадовао и суграђане у дијаспори, који гледајући програм Абрашевића са нестрпљењем ишчекују следећи календар догађаја.

Центар је тренутну епидемиолопку ситуацију искористио на најбољи могући начин и сви музички, књижевни, драмски и солистички програми настављају се у континуитету.

У години јубилеја, Абрашевић је 115. годину рада и постојања дочекао у измењеним околностима.

Публика је сада у дигиталним редовима на једној од неколико платформи крагујевачког ансамбла.

Без обзира да ли постављају драмски или музички програм, већ у првом сату имају преко 400 прегледа који се потом деле, умножавају, увећавају из дана у дан.

Полази се са најважније адресе, abrasevickg.rs, и на том месту налази се детаљан преглед скоро свих снимака представа, концерата, књижевних вечери, тако да грађани могу да се опусте од дневних вести и уживају у уметничким програмима које Абрашевић негује више од једног века.

Иако је пандемија променила услове наступа пред публиком, програми на које је публика навикла неће изостати.

Концерти оркестра, соло извођача,к ореографије, богати програми настављају се у континуитету и током децембра.

Издваја се учешће на манифестацији “Дани руске културе у Крагујевцу” за коју су у Абрашевићу припремили вече руске поезије, са драмским, музичким и солистичким наступима.

За 16. децембар на инстаграм, фејсбук профилу и јутјуб каналу већ је заказано вече фруле и дружење са Милинком Ивановићем.

Предност оваквог начина емитовања  је, испоставило се вишеструка, јер се наши сународници из дијаспоре све више јављају и могу да одгледају програм крагујевачког Абрашевића. У коментарима и наводе прегршт позтивних утисака.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *