Програми подршке за предузетнике у Крагујевцу   

На форуму „Програми и мере подршке предузетницима на територији града Крагујевца“, предузетницима су представљене могућности и начин подршке коју држава и град пружају микро и малим предузећима.

Форум је организован поводом доношења новог документа локалне политике који треба да допринесе изради што квалитетнијег Програма за локални економски развој, који се пре свега односи на доделу подстицајних средстава микро и малим предузећима на територији Крагујевца.

Представљени су програми који се налазе на сајту града са примерима добре праксе, како би привредници и предузетници убудуће били што активнији и како би пратили шта локална самоуправа нуди као подршку привреди.  

Циљ локалне самоуправе је да мрежа микро и малих предузећа буде што шира и развијенија са што више запослених јер ће на тај начин и град успешније пословати.

Њихов допринос кроз буџет ће се одразити на даља усмеравања средстава.

Форуму „Програми и мере подршке предузетницима на територији града Крагујевца“ присуствовало је око 20 предузетника из области металског и ИКТ сектора, старих заната, жене предузетнице и представници удружења.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *