Програмима Историјског архива Шумадије у 2023. присуствовало око 5.000 посетилаца

Историјски архив Шумадије је током претходне године организовао 39 програма – радионица, изложби, књижевних вечери – којима је присуствовало око 5.000 посетилаца.

Ову установу културе у 2024, између осталог, очекује интензивирање сарадње са Матицом српском и решавање проблема недостатка простора за чување архивске грађе, који ће бити превазиђен изградњом депоа.

Предавања, књижевне вечери и гостујуће изложбе, део су богатог програма који је Историјски архив Шумадије организовао током претходне године.

Ова установа културе је, између осталог, учествовала у обележавању 200 година од рођења кнеза Михаила Обреновића и манифестацији „Јесен Матице српске у Крагујевцу“.

Врата Историјског архива била су отворена и за децу и младе.    

Историјски архив Шумадије у 2024. години очекује интензивирање сарадње са Матицом српском и другим установама културе не само у нашој земљи већ и у иностранству.

У плану је и наставак активности које се односе на рад у информационом систему АРХИС, као и решавање проблема недостатка простора за чување архивске грађе, изградњом депоа.

На листи приоритета у новој години је и наставак сарадње са Министарством културе које је током 2023. подржало реализацију три пројекта Историјског архива Шумадије.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *