Програмирање све популарније код младих

У Првој техничкој школи у Крагујевцу одржано је предавање како би се ученицима представиле основе програмирања и приближио рад програмера.

На предавању, које је организовала ИТ академија „Химера“ из Крагујевца, говорили су предавачи са Високе техничке школе из Ниша.

Ученици Прве техничке школе у Крагујевцу били су у прилици да сазнају како је текао развој рачунара и програмирања, који су основни појмови, како изгледа посао и какве су могућности програмера.

Предавање је организовано како би се средњошколцима приближило програмирање као потенцијално занимање.

Сала је била мала да прими све заинтересоване ђаке, што довољно говори о томе колико овај посао интересује младе.

Последњих година програмирање је све популарније у Србији. Ово занимање се све више развија, о чему сведочи и број фирми које се баве овим послом.

Због знања и доброг рада, наши програмери су доста тражени и у свету.

Један од фактора који привлачи младе да се баве програмирањем је то што је овај посао добро плаћен.

Стручњаци кажу да високе зараде програмери морају да оправдају добрим радом и знањем. Зато је важно да се стално усавршавају што ће им се касније и исплатити.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *