Производно машинство Србије – како обновити производне делатности

Саветовање производног машинства Србије, 37. по реду одржава се у Крагујевцу, у организацији Катедре за производно машинство Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу.

Током рада дводневног скупа учесници ће моћи да се упознају са тренутним стањем истраживања у области производног машинства.

И ово 37. Саветовање као и претходна, одржава се у време друштвених промена значајних за производно машинство.

Власничка трансформација је највећим делом завршена а оживљавање привреде у производним областима, посебно у металопрерађивачкој индустрији, углавном је на самом почетку.

Одржавање овог научно стручног скупа има за циљ да афирмише значај производног машинства у ревитализацији привреде и друштва у целини.

На овом Саветовању биће заступљене све актуелне теме везане за производно машинство са акцентом на нове технологије и њихов значај увођења у производне процесе.

На скупу ће бити промовисане нове књиге аутора чланица Заједнице научно истраживачких институција производног машинства Србије и Катедре за производно машинство Факултета инжењерских наука из Крагујевца.

Одређен број тема биће везан за 4. индустријску револуцију, глобализацију у организацији производње и трансферу технологија.

На скупу ће бити одржан округли сто о питањима образовања у области производног машинства и ревитализације производног машинства.

Поред упознавања са тренутним истраживањем у области производног машинства, Саветовање ће помоћи у дефинисању стратегије развоја изузетно значајне области за даљи привредни развој наше државе.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Производно машинство Србије – како обновити производне делатности”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *