Пројекат „Школске баште пуне здравља“

У Скупштини града у Крагујевцу, представљен је нов пројекат под називом „Школске баште пуне здравља“, који има за циљ да подигне еколошку свест ученика, родитеља и наставника кроз практично гајење биљака у школским двориштима.

Оне би се се потом користиле за самосталну производњу препарата за хигијену.

Носилац пројекта је Центар за еколошко образовање и одрживи развој и спроводи се у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану, који финансира Европска унија а реализује програм Уједињених нација за развој.

Људи су се некада лечили самониклим биљкама које су проналазили у природи. Повишена температура, ране, посекотине али и велики број болести савладавани су природним лековима.

Центар за еколошко образовање и одрживи развој представио је пројекат под називом „Школске баште пуне здравља“ како би деца од малих ногу имала свест о значају и корисности биљака, потреби заштити животне средине а све у циљу унапређења здравља становништва.

Овај пројекат од велике је важности за локалну заједницу из разлога што су укључени родитељи, ученици и наставници и на тај начин имаће шири едукативни карактер.

Основци ће гајити лековито биље у школским двориштима и од њега производити препарате за одржавање хигијене.

Центар за еколошко образовање и одрживи развој постоји још од 2002. године и има преко 25 сарадника различитих профила.

Пројекат “Школске баште пуне здравља” спроводе и како би се унапредило стање зелених површина у двориштима четири основне школе из Крагујевца, а у наредном периоду чека их још занимљивих активности које ангажују локалну заједницу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *