Промоција албума „Пад Берлина“

Поводом концертне промоције албума „Пад Берлина“ у Галерији Народног музеја наступио је Оркестар хармоника Крагујевац.

Ово издање, једно је од два изабрана на конкурсу Студентског културног центра под називом Први ЦД.

Један од најбољих светских оркестара акордеониста у сфери озбиљне музике наступио је пред многобројном публиком у Галерији Народног музеја.

Спојем младалачке енергије и искуства овај оркестар, сачињен од најуспешнијих ученика, професора музичке школе Др Милоје Миллојевић и студената ФИЛУМ-а већ годинама осваја публику у Србији и иностранству.

Након многобројних гостовања и освајања великог броја награда на престижним фестивалима уметници на хармоници наступили су поново пред крагујевачком публиком.

Сталној постави се, по потреби на концертима придружују и уметници на другим инструментима што композицијама које изводе даје посебну енергију. Специфичан тон.

Висок концертни ниво свирања је основна карактеристика овог оркестра. Међу њима, велики број добитника најпрестижнијих светских признања.

Концерт није било могуће одржати у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, која је за овакве програме идеална, па је Галерија Народне библиотеке била премала да прими све љубитеље звука хармонике класичног репертоара.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *