Промоција ОНКО апликације

Представници Института за јавно здравље из Крушевца, Краљева, Чачка, Новог Пазара, Ћуприје и Ужица имали су прилику да у крагучевачком Институту сазнају све о ОНКО апликацији.

Ова апликација намењена је онколошким болесницима, породицама оболелих али и лекарима, зарад лакшег праћења болести, али и превентивног деловања током, пре и након лечења.

Да би се пружила подршка пацијентима и повећала доступност информација о процесима лечења, превенцији, дијагностиковању, симптомима и излечењу од било ког облика канцера, Министарство здравља је у сарадњи са Институтуом за онкологију и радиологију Србије покренуло ОНКО апликацију.

Она има за циљ да пре свега оболеле од малигних болести информише на прави начин, а са друге стране да помогне лекарима и породицама пацијената да нађу одговоре на бројна питања.

Промоција ове дигиталне брошуре спроводи се по читавој Србији. Представници Министарства здравља, Института за онкологију и радиологију Србије и лекари крагујевачког Института за јавно здравље приближили су ОНКО апликацију лекарима из седам института са територије Шумадије. Апликација је бесплатна и доступна свима.

Према последњим статистикама Института за онкологију, на годишњем нивоу у Србији се код више од 40 хиљада људи постави дијагноза малигних обољења, а готово половина пацијената не доживи излечење од канцера.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *