Промовисан стрип „Џиги и Миги – Рада и Милоје“ Младена Младићевића

Удружење родитеља лица са посебним потребама „Егал“ организовало је књижевно вече у оквиру којег је промовисан стрип „Џиги и Миги – Рада и Милоје“ Младена Младићевића, члана овог удружења.

Глумци Позоришта младих крагујевачког „Абрашевића“ су посетиоцима и пријатељима удружења „Егал“ у Спортском центру „Искра“ кроз пригодан драмски приказ представили стрип „Џиги и Миги – Рада и Милоје“.

Стрип прати дешавања четири јунака, али оно што привлачи пажњу су одлични цртежи аутора Младена Младићевића, члана удружења „Егал“.

Стрип Младена Младићевића је друго дело које је током ове године објавило Удружење родитеља лица са посебним потребама „Егал“.

Младен Младићевић рођен је 1992. године у Крагујевцу где је завршио основну и средњу школу.

Од малих ногу га интересује цртање, прављење фигура од пластелина и глине. Своју прву самосталну изложбу имао је у оквиру своје школе “Вукашин Марковић” из 2012. године.

Тада су његови цртежи – карикатуре били изложени у простору Народне библиотеке Вук Караџић у Крагујевцу.

Члан је „Клуба младих ОСИ“, „Луна“ и „Цил-а“. Ово је његов први стрип у издању Културно – издавачког центра „Српска кућа“ из Пожаревца.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.