Промовисан зборник песама „Песмом против бомби“

Чланови Удружења писаца Крагујевца су у знак сећања на немиле ратне догађаје и страдања током ратова деведесетих година на простору бивше Југославије промовисали нови зборник песама „Песмом против бомби“.

Књижевна манифестација одржана је у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије

На конкурс Удружења писаца Крагујевца јавио се велики број песника из региона, а њих 77 чије песме саджре антиратну тематику добило је прилику да им дела буду штампана у зборнику.

Удружењe писаца Крагујевца користи сваку прилку да укаже и подсети на значај сећања на страдања и жртве, а велику подршку у томе има у СУБНОР-у.

Како кажу у Удружењу, песничка реч је најјаче оружје, које се надалеко чује и најдуже траје, па песници Крагујевца на себи својствен начин осуђују страдалничке догађаје и велику неправду према српском народу.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.