Промовисана кампања „Дај педалу раку“

У склопу обележавања октобра – месеца борбе против карцинома дојке, у Крагујевцу је промовисана кампања под називом „Дај педалу раку“ са намером да се скрене пажња јавности на значај скрининга и важност редовних прегледа и самопрегледа у борби против ове болести.

У оквиру манифестације, која се већ пету годину заредом одржава, у организацији женског центра “Милица”, на јарболу испред зграде Градске управе подигнута је застава овог удружења. Пројекат, од ове године, подржавају и четири Клиничка центра у Србији.

Подизањем заставе Женског центра „Милица“ испред Градске управе и Клиничког центра, град Крагујевац се и ове године прикључио манифестацији „Дај педалу раку“.

Циљ ове промотивне кампање је подизање свести целе друштвене заједнице, а посебно жена, о значају превентивних и редовних прегледа дојки, раног дијагностиковања и лечења болести.

Пројекат су подржали и представници удружења, спортски клубови, локална самоуправа, здравствене установе и институције.

Ова манифестација објединила је све који могу допринети смањењу смртности од рака дојке, како на локалном тако и на националном нивоу.

Манифестација „Дај педалу раку“ промовише и здраве стилове живота нарочито спорта, стављајући акценат на бициклизам, који је идеалан како у превенцији тако и у рехабилитацији после операције рака дојке. Зато су кампању, вожњом кроз град, подржали чланови Бициклистичког клуба „Раднички“.

Овогодишња акција „Дај педалу раку“ је пројекат који пету годину за редом Женски центар „Милица“ реализује под покровитељством Министарства здравља, Министарства омладине и спорта, здравствених Института и Клиничких центара у Србији.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *