Промовисана књига „Крагујевац између два светска рата“

У оквиру манифестације Крагујевачко културно лето, Установа културе „Кораци“ организовала је промоцију књиге аутора Катарине и Вељка Лековића „Крагујевац између два светска рата“.

Други део трилогије описује значајне догaђаје из културно–друштвеног развоја града, у периоду од 1918. до 1941. године.

Током четворогодишњег истраживања, аутори су највише пажње посветили разноврсној необјављеној архивској грађи, као и објављеним изворима.

Лековићима су подршку пружили Историјски архив Шумадије, Народна библиотека „Вук Kараџић“ и Народна библиотека Србије – установе културе којима је у овој књизи посвећено више од четрдесет страна.

У књизи се могу пронаћи значајни подаци о Првој крагујевчкој гимназији, Соколани, крагујевачком позоришту, као и познатим кафанама, које прате бројне оригиналне фотогрфије из тог времена.

Промоција књиге „Крагујевац између два светска рата“ је наставак представљања нових издања Установе културе „Кораци“ која, због епидемије корона вируса, није била у могућности да промовише на начин на који су читаоци навикавани годинама уназад.

Након Крагујевца, Катарина и Вељко Лековић планирају да другу књигу трилогије о Крагујевцу представе читалачкој публици у Краљеву и Београду.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *