Промовисани мастер економисти у Крагујевцу

На Економском факултету Универзитета у Крагујевцу организована је промоција мастера економских наука.

У амфитеатру „Проф. др Илија Росић“ диплому мастер економисте добило је више од сто студената.

У отежаним околностима услед пандемије корона вируса примењене су све епидемиолошке мере, како би се свечани чин додела мастер диплома организовао на факултету који је у децембру 2020. обележио 60 година постојања и рада.

Свечана академија и додела диплома мастер економистима почела је интонирањем националне химне Боже правде и студентске химне Гаудеамус игитур.

На доделу дилома дошли су професори и ментори нових мастер економиста, представници града и Универзитета.

Иако је било планирано да се поводом обележавања Дана Економског факултета и 60 година постојања, 16. децембра организује свечана церемонија, додела мастер диплома одржана је накнадно, уз примену свих епидемијских мера, а на свечаност је позвано сто студената.

Мастер економисте је најпре поздравио декан Економског факултета проф. др Петар Веселиновић, а потом и ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић.

Студенти који су добили дипломе мастер економисте углавном су завршили основне студије на Економском факултету.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић, који је присуствовао свечаној церемонији доделе диплома, изразио је задовољство што ће стотину младих и образованих људи посао потражити баш у Крагујевцу.

Економски факултет Универзитета у Крагујевцу има више од 2.650 студената на основним, мастер и докторским студијама и један је од факултета крагујевачког Универзитета са највећим бројем академаца.

Основно начело ове високообразовне установе је тесна сарадња и повезаност са привредом.

Настава се, због корона вируса, одвија уживо, у малим групама.

На факултету су уведена и два нова студијска програма: Економија и пословно управљање и Пословна информатика, а настава се одвија и на неколико економских смерова на основним студијама.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *