Протест становника Аеродрома због изградње на зеленој површини

Више од 100 становника Аеродорома протестовало је данас у овом крагујевачком насељу, у циљу изражавања незадовољства због изградње објекта на зеленој површини у улици Града Караре 4.

Сматрају да градска власт није смела да дозволи да најмлађи Аеродромци остану без места за игру, а старији без места за одмор и рекреацију. Градоначелник Никола Дашић је, гостујићи у „Епицентру“ Телевизије Крагујевац, рекао да је трговинско предузеће „Морава“ то земљиште откупило 2018. године и да током јавне расправе о Плану детаљне регулације, који је предвидео изградњу спорног објекта, није достављена ниједна примедба.

С обзиром на то да је све урађено у складу са законом, правни систем штити инвеститора, нагласио је Дашић.

Како сачувати зелену површину у улици Града Караре 4 на Аеродрому од изградње објекта који ће их, кажу, угрозити, тренутно је највећи проблем становника овог крагујевачког насеља.

Аеродромци који су протестовали наводе да је зелену површину испред зграде на поменутој адреси, купило трговинско предузеће „Морава“, које планира да на том месту изгради објекат од скоро 800 метара квадратних.

Управник стамбене зграде у улици Града Караре 4 Новак Младеновић каже да станари желе да спрече изградњу било каквог објекта на површини коју првенствено користе деца за игру. Становници Аеродрома сматрају да градска власт није смела да дозволи изградњу на овом месту.

Градоначелник Никола Дашић је, гостујићи у „Епицентру“ Телевизије Крагујевац, рекао да је трговинско предузеће „Морава“ то земљиште откупило 2018. године и да током јавне расправе о Плану детаљне регулације, који је предвидео изградњу спорног објекта, није достављена ниједна примедба.

Учесници протеста су поручили да неће одустати од намере да сачувају зелену површину у овом делу насеља и да ће се свом снагом борити да изградња буде стопирана.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

2 thoughts on “Протест становника Аеродрома због изградње на зеленој површини”

  1. Treba otići na vrata bivešeg predsednika MZ Aerodrom Dejana Aničića i pitati ga zašto nas je prevario! Pričao je da je on lično zastavio planiranje bilo kakve dalje izgradnje na Aerodromu, a sad Dašić kaže da niko nikakvu primedbu na plan detaljne regulacije nije uložio. Ko nas sad pravi blesavima?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *