Протестовале бивше раднице Бертекса

У Пешачкој зони данас је одржан протест бивших радника и радница крагујевачких фабрика Бертекс и А – текст текстила којима послодавци нису исплатили зараде.

Њима су до сада исплаћене отпремнине и надокнада за превоз, али менаџмент иако је раније обећао, није исплатио зараде, доприносе и надокнаде за годишњи одмор.

Бивше раднице не искључују могућност радикализације својих протеста, и најављују протесно окупљање испред бивше фабрике.

Зараде, доприносе и неискоришћен годишњи одмор послодавац појединим радницама није исплатио за два месеца, наводе бивше раднице које су биле приморане да своје незадовољство изразе протестом у Пешачкој зони.

Када је менаџмент Бертекса објавио да фабрика више неће радити, 108 радница је остало без посла.

У Пешачкој зони, окупио се део бивших радника, јер многе од њих већ су у потрази за другим послом.

Ове раднице се боре за заостала дуговања, а са њима су и радници А – текста текстила из Крагујевца, такође текстилне фирме која је радила у склопу Бетекса а који су престали са радом још у августу.

Њима се дугују зараде од јула месеца, и они такође немају информације када би могао да им буде исплаћен новац.

Бивше раднице Бертекса и радници А- текст текстила забринути су за егзистенције својих породица, јер је одлука о престанку пословања у Крагујевцу била ненајављена и изненадна, што је утицало да је многима и здравље урушено после претрпљеног стреса.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.