Провера спремности јединица цивилне заштите за пружање прве помоћи

Управа за ванредне ситуације у Крагујевцу организовала је тренинг специјализоване јединице цивилне заштите за пружање прве помоћи.

Провери знања и спремности за реаговање у случају потребе присуствовало је 30 припадника ове јединице.

Након колега из специјализованих јединица цивилне заштите за заштиту од пожара и заштиту и спасавање из рушевина, прилику да провере знање стечено на основној обуци добили су и припадници јединице за пружање прве помоћи.

Ове јединице имају улогу резервног састава и ангажују се када редовне службе нису у могућности да самостално санирају последице елеменатрних непогода и других опасности.

Тренингу су присуствовали и стручни сарадници крагујевачког Црвеног крста.

У оквиру крагујевачке Управе за ванредне ситуације постоји 11 специјализованих јединица цивилне заштите обучених за деловање у различитим околностима.

Укупно имају око 250 припадника и њихов задатак је да реагују у случају већих елементарних непогода и техничких и технолошких несрећа.

Извештава новинарика РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.