Прва крагујевачка гимназија до краја године добија мултидисциплинарни простор за учење

На конкурсу за средње школе који је у децембру расписала Група за образовање изабрано је 11 средњих школа у Србији, међу којима и Прва крагујевачка гимназија, које ће до краја године добити мултидисциплинарне учионице.

На конкурс Групе за образовање, коју чине Нордеус фондација, Достигнућа младих у Србији, Центар за промоцију науке и Иницијатива Дигитална Србија пријавило се 60 средњих школа свих профила из целе Србије, а 11 школа које су показале највећи капацитет и потенцијал за иновативни рад са својим ђацима и велику жељу да га усаврше у складу са привредом и науком 21. века, добиће своје „мејкерс лабове“ током ове године, наводи се у саопштењу иницијативе Дигитална Србија.

„Мејкерс лабови“ ће омогућити, како кажу, едукацију и подршку наставницима, извођење ваннаставних програма у складу са интересовањима и потребама ученика, као и повезивање са стручњацима из привреде, науке, културе и других релевантних области друштва.

“Желимо да покажемо колико можемо заједно да постигнемо за образовање деце у Србији, а онда и да инспиришемо друге да нам се придруже јер смо сигурни да свако може на неки начин да допринесе – делећи знање, време или било који други ресурс“, рекао је директор стратегије и развоја Нордеус фондације Милош Ђуричанин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *