Прва крагујевачка гимназија добила учионицу будућности

Прва крагујевачка гимназија добила је свој Мејкерс лаб, мултидисциплинарни простор у коме ће ученици и наставници истраживати, стварати и повезивати Стем области.

Наука, технологија, инжењерство, уметност, математика и предузетништво су области које ће ученици имати прилику да истражују у новој учионици.

Носилац активности у реализацији Мејкерс лаб-а је Група за образовање коју чине: Нордеус фондација, Центар за промоцију науке, Иницијатива „Дигитална Србија“, Организација Достигнућа младих у Србији.

Циљ је да ученици на овај начин развију своја интересовања као и да се подстакне експериментисање и мултидисциплинарност у настави.

Ђаци Прве крагујеваћке гимназије годинама уназад учествују на Олимпијадама, остварују значајне резултате у ЛЕГО роботици, а школа већ 11 година реализује пројекте Парк науке и Фестивал науке.

Ученици савремену учионицу виде као прилику за остваривање нових успеха.

Ова учионица будућности за практичну примену знања и иновације средњошколаца биће највећа досад.

Површине је 130 метара квадратних и подељена је на пет зона према областима интересовања ђака.

Наставници ће заједно са ученицима у новој учионици имати прилику да у још бољим условима креирају нове пројекте и стварају нове идеје.

У опремању и отварању Мејкерс лаба учествовало је неколико различитих сектора који су удружили снаге и ресурсе са циљем унапређења образовања.

Мејкерс лаб у Крагујевцу једанаести по реду, а до краја школске године у плану је отварање још три овакве учионице у неколико градова у Србији.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *