Прва реконструкција цевовода за 30 година – девет и по хиљада потрошача без воде

Због неопходних радова на магистралном цевоводу Пајсијевић-Крагујевац, највећи водоводни систем Гружа, стаће са радом у периоду од 24 сата.

Без воде ће бити око девет и по хиљада потрошача, а нормализација у водоснабдевању очекује се у у четвртак, 6. децембра у раним јутарњим сатима.

За санацију магистралног цевовода, Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ обезбедило је око 260 хиљада евра.

Због радова на магистралном цевоводу, у среду, 5. децембра, без воде ће, од један сат после поноћи, остати потрошачи у Книћу, Пајсијевићу, Грабовцу, Гружи, Љубићу, Вучковици, Голочелу, Ђуриселу, Драгобраћи и Корићанима.

Воду неће имати ни житељи Баточине, Бадњевца, Никшића, Милатовца, Цветојевца и Јовановца. У раним јутарњим сатима без воде ће бити и мештани Илићева, Маршића, Кормана, Трмбаса, Теферича, Баљковца, Бојанића, Ердеча, као и потрошачи у улицама Миливоја Банковића Сићка и Светолика Јањића у Белошевцу.

Нормализација у водоснабдевању очекује се у четвртак, 6. децембра у јутарњим сатима. Од укупно 65 хиљада потрошача, без воде ће бити девет и по хиљада.

Реконструкција битних чворишта и замена дотрајалих затварача омогућиће, кажу у градском Водоводу, нормално функционисање водосистема, односно самог цевовода у наредном периоду. Актуелни радови представљају само прву фазу.

У овом градском комуналном предузећу напомињу да без воде остају потрошачи који имају и атернативне опције за водоснабдевање, док ће, у складу са пријавама и потребама грађана, Водовод две цистерне упућивати на места где је вода најпотребнија.

За остале, а реч је о цифри од око 55 хиљада потрошача, обезбеђено је уобичајено водоснабдевање.

Из Водовода апелују на потрошаче да благовремено припреме потребне количине воде за пиће и остале потребе и да потрошњу сведу на основне потребе, како би се расположиве количине воде равномерно распоредиле свим потрошачима.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *