Прво Инклузивно игралиште у Крагујевцу

У Крагујевцу је, у Пешачкој, зони постављено прво Инклузивно игралиште, површине око 100 метара квадратних.

Иницијатор овог пројекта је група грађана под називом “Помоћ за Теодору“.

Новац за игралиште, које је намењено највише деци са посебним потребама, прикупљен је од многобројних компанија, Природно математичког факултета, локалне самоуправе, док је радове, без накнаде, изводило Јавно-комунално предузећа „Шумадија“.

Вредност Инклузивног игралишта је преко милион динара.

Иницијативу за изградњу првог Инклузивног игралишпта у Крагујевцу покренула је група грађана под називом „Помоћ за Теодору“, са циљем да малишани са посебним потребама имају свој простор у граду, како би се играла са осталом децом.

Људи добре воље, са територије Крагујевца, велики број компанија и локална самоуправа, својим новчаним учешћем, доринели су изградњи и опремању Инклузивног игралишта, које је направљено по стандардима и правилима које прописује Закон.

Јавно комунално предузеће Шумадија је изводило радове, без накнаде.

Инклузивно игралиште, површине око 100 метара квадратних налази се у центру града, у Пешачкој зони.

На игралишту су постављене гумена подлога, вртешка, љуљашке, клацкалица и столица за љуљање, намењена деци са посебним потребама.

Имајући у виду да је доста новца уложено за опремање Инклузивног игралишта, група грађана под називом „Помоћ за Теодору“ апелује на суграђане да се потруде да га чувају, не ломе и не руше, како би што дуже трајало и користило нашој деци.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *