Прво вече Традиција феста омаж Драгиши Недовићу

Трећи по реду Традиција фест прве фестивалске вечери окупио је позната имена традиционалне музике централне Србије и Шумадије која су наступила у част Драгише Недовића, прослављеног композитора  и текстописца.

Прво вече Традиција феста одржано је у Књажевско-српском театру.

Ревијом старих ношњи из различитих раздобља и стилова прве вечери Традиција феста, чланови Центра за неговање традиционалне културе „Абрашевићˮ, приказали су богатство материјалног и културног стваралаштва централне Србије, чак су приказани и неки уникатни костими, док је Велики Народни оркестар наступио са старим мелодијама из шумадијског краја.

Прве фестивалске вечери, које је је било омаж посвећен прослављеном композитору и текстописцу, Драгиши Недовићу,  наступио је бард српске фруле, Бора Дугић, и Бобан Продановић, уз Омладински народни оркестар Славка Митровића Цалета.

Њима су се придружили певачи који негују звук традиционалне српске музике, Александар Тирнанић и Давор Јовановић.

Овај фестивал организује Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевићˮ, у сарадњи са Градском туристичком организацијом Крагујевац и Домом омладине, под покровитељством града.

Из године у годину Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевићˮ ангажује уметнике са наших простора који на јединствен начин баштине и негују традиционалну песму и музику.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *