Првој крагујевачкој гимназији Светосавска награда

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић уручила је 32 Светосавске награде појединцима и институцијама за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања за 2023. годину.

Ово престижно признање припало је и Првој крагујевачкој гимназији.

Признања су додељена у Влади Републике Србије где је министарка Ђукић Дејановић поручила добитницима да су њихова достигнућа показала да деле заједнички циљ – да квалитетно образовање буде доступно свима као и уверење да ће таква настојања и истрајавања имати смисао и у будућнсти.

Колектив Прве крагујевачке гимназије заједно са ученицима својим радом и постигнутим резултатима препозати су као једна од најбољих образовних установа у Србији.

Светосавска награда представља једно од најзначајнијих признања које нека институција или појединац могу да добију из области образовања.

Министарство просвете препознало је све оно што је колектив ове школе урадио у ваннаставним активностима и редовном образовно васпитном процесу у претходном периоду .

Светосавске награде додељене су за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивања образовно-васпитне праксе и развој научних и уметничких достигнућа у областима образовања и васпитања у Србији.  

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *