ПУ „Ђурђевдан“ обележила деценију постојања и рада

Полагање камена темељца за изградњу вртића у Ердечу са 270 места и искорак у европски образовни простор кроз Еразмус плус пројекат, уз константно унапређење квалитета васпитног процеса и услова за боравак деце у вртићима, обележили су првих десет година постојања и рада Предшколске установе „Ђурђевдан“.

Прослава ове важне годишњице уједно је била и прилика за представљање планова за наредни период.

Пригодним програмом који су припремила деца из вртића „Колибри“ у сарадњи са васпитачима, обележена је десета годишњица постојања и рада Предшколске установе „Ђурђевдан“.

Деценију од оснивања ова установа заокружује са седам радних јединица, 97 васпитних група, више од 1.800 малишана и близу 300 запослених.

Члан Градског већа за образовање Душан Алексић нагласио је овом приликом да град Крагујевац има веома добру сарадњу са предшколским установама.

Једна од најважнијих ствари у функционисању града, како је навео, је суфинансирање боравка деце у вртићима, чему треба додати улагања у објекте предшколских установа и финансирање зарада запослених.

Предшколска установа „Ђурђевдан“ у нову деценију улази са амбициозним плановима.

У фокусу ће и даље бити деца, односно стварање подстицајног окружења за њихов правилан развој.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *