ПУ „Нада Наумовић“ свој рад 75 година прилагођава деци и њиховим потребама

Свечаном академијом у Позоришту за децу и младе, Предшколска установа „Нада Наумовић“ прославила је 75 година постојања.

Уз поруку да ће свој рад и даље прилагођавати деци и њиховим потребама, директорка Милка Симић честитала је Дан установе свим колегама.

Изложбом фотографија које су настајале у периоду од 1948. године до данас, бивши запослени и родитељи који су много пре својих малишана боравили можда у истим просторијама Предшколске установе „Нада Наумовић“ као и њихова деца сада, могли су да се врате у прошлост и подсете на безбрижне дане у вртићу.

Окупљени, заједно са својим васпитачима, малишани су на свечаној академији својим родитељима, бакама, декама, показали шта су то научили током боравка у вртићу и певали најлепше дечје песмице.

Поверење родитеља који своје малишане остављају на чување васпитачима ове установе већ 75 година, доказ је да запослени раде праву ствар.

Локална самоуправа то препознаје, па ће нови вртић за чију је изградњу потписан уговор са ресорним министарством припадати управо овој предшколској установи.

У протеклом периоду комплетно је реновирана кухиња у вртићу Бамби у којој се припрема храна за више од две хиљаде малишана.

Савремени концепти развоја детета, базирани на психолошким и педагошким карактеристикама, уткани су у васпитно-образовни рад Предшколске установе „Нада Наумовић“.

Већ 75 година, смењују се генерације малишана, који из девет вртића ове образовне установе излазе спремни за почетак школских обавеза, али и упознати са основним моралним начелима сваког човека.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *