Пуне руке посла за саобраћајну полицију

Припадници Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова су у протеклих десетак дана широм Србије искључили из саобраћаја 38 возача због насилничке вожње и 40 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Вршилац дужности директора Агенције за безбедбост саобраћаја, Душко Пешић, је у изјави за нашу телевизију похвалио рад саобраћајне полиције која на тај начин спречава да нам се понове трагедије у којој, поред несавесних возача, страдају и други учесници у саобраћају. 

Насилничка вожња подразумева четири прекршаја – два узастопна проласка кроз црвено светло у року од 10 минута, претицање колоне на пуној линији, прекорачење брзине у насељеном месту за више од 90, а ван насеља за више од 100 км и вожња у алкохолисаном стању са више од 2 промила.

Највећи број прекршаја, због којих је већина возача искључена из саобраћаја је управљање возилом у стању потпуне алкохолисаности, односно са више од два промила алкохола у организму.

Пешић додаје да је под толиким дејством алкохола готово немогуће управљати возилом.

Он је навео да велики број возача, без обзира што име је одузета дозвола, наставља да вози и додао да се трајно може одузети дозвола једино ако се промени закон.

Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова редовно апелује на возаче да се понашају одговорно и придржавају свих саобраћајних прописа, да поштују ограничење прописане брзине кретања и да не управљају возилима под дејством алкохола и психоактивних супстанци, како би сачували своје животе и животе осталих учесника у саобраћају.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.