Пуштен у рад систем електронске наплате карата

Валидирањем еКГ картице амбасадора Турске у Србији, Танжуа Билгича и градоначелника Радомира Николића, званично је пуштен у рад систем електронске наплате карата у јавном градском и приградском превозу.

Том приликом представљено је и ново стајалиште „код Уреда“ са дисплејом за најаву долазака аутобуса, прво од 100, колико ће их Град добити до краја године.

На тај начин, Крагујевац ће имати најсавременији систем јавног превоза у региону.

Израда аутобуских стајалишта коштала је скоро пет хиљада евра, са свом опремом, а произвела га је компанија “Корали” из Краљева.

Сва нова стајалишта имаће транспарентну заштиту од материјала који гарантује безбедност путника, прегледан ред вожње, дисплеје за најаву долазака аутобуса.

Стајалишта ће бити прилагођена кретању особама са инвалидитетом, а ту су и канте за смеће, намењене примарном раздвајању отпада.

Крагујевац на овај начин улази у имплементацију „смарт сити“ решења, рекао је градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

Делегација амбасаде Турске присуствовала је представљању новог стајалишта са најсавременијом опремом и по највишим безбедносним стандардима, јер је турска компанија “Апекс” победила на тендеру Градске агенције за саобраћај.

У току ове године, очекује се и донација кинеске владе, вредна два милиона евра, намењена градском ДАТА центру, који је основа за имплементацију свих смарт сити решења, укључујући градски превоз и видео надзор у Граду, најавио је градоначелник, на презентацији новог система наплате карата у јавном транспорту путника.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *