ПЗП Крагујевац спремнo за зимску сезону

Служба одржавања Предузећа за путеве Крагујевац спремна је за предстојећу зимску сезону која почиње 15. новембра.

У функцији зимског одржавања државних путева на територији Шумадије и Поморавља у наредна четири и по месеца биће 24 камиона, 9 утоваривача и око 300 радника различитих профила.

У случају ванредне ситуације у приправности је додатна механизација.

У сусрет зимској сезони одржавања, која почиње средином новембра, у Предузећу за путеве Крагујевац организована је смотра механизације и опреме за зимску службу.

Констатовано је да је све спремно за предстојећу сезону и наглашено да ће служба одржавања бити задужена за обезбеђивање проходности државних путева на територији Шумадије и Поморавља у дужини од око 750 километара.

Претходна зимска сезона, кажу у Предузећу за путеве Крагујевац, протекла је без проблема, чему су допринеле повољне временске прилике, односно блага зима.

Међу критичним тачкама су превоји Светиња, Висак, Никшићко брдо и Вучковица, али с обзиром на то да су пунктови постављени баш на тим локацијама, екипе на терену раде брже и ефикасније.

У случају ванредне ситуације у приправности је додатна механизација.

Сезона зимског одржавања путева траје до 31. марта наредне године.

До тада је на снази решење о измени режима саобраћаја, којим се ограничава кретање возила у току снежних падавина на 60 километара на сат на државним путевима првог реда и 40 километара на сат на државним путевима другог реда.

Коришћење зимске опреме је обавезно, у складу са саобраћајном сигнализацијом.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *