Радио Крагујевац 50 година са Крагујевчанима

Радио Крагујевац ове године прославља 50 година постојања. Као прво електронско гласило у Шумадији Радио је током пола века постојања имао велики број слушалаца који су путем радио таласа имали прилику да сазнају све о догађањима у Крагујевцу.

Радио Крагујевац и даље има своје верне слушаоце свих циљних група и својим програмом одржава квалитет који је стицао током претходних година.

Град Крагујевац се 1970. године након отварања Радио Крагујевца придружио највећим градовима у Југославији који су имали своју радио станицу.

Квалитетним програмом и стручним кадром наша медијска кућа трудила се да годинама прати најактуелнија дешавања како у Крагујевцу тако и у Југославији.

Живи преноси утакмица Радничког, гостовања значајних личности, догађаји из културе као и остала дешавања, све су то Крагујевчани су имали прилику да чују на нашој радио станици.

Новинари и техника радили су 24 сата трудећи се да што квалитетнијим програмом направе углед какав и данас Радио Крагујевац има.

У недостатку савремених технологија новинари су тада врло тешко долазили до информација.

Разлика у сагледавању новинарства у 20. и 21. веку је велика.

Доступност великог броја електронских медија преко интернета, старији новинари виде као предност али и као ману због површноасти и непроверености информација.

Радио Крагујевац и данас има своје верне слушаоце који поред Телевизије Крагујевац имају прилику и да на радију као једном од најстаријих медија сазнају све о најактуелнијим догађајима у нашем граду.

И након првих 50 година рада наша медијска кућа својим програмом настоји да одржи стечени углед и кредибилитет који је годинама градила.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *