Радионица о коришћењу соларне енергије за одрживу будућност

У организацији Града Крагујевца као једног од партнера на Пројекту „Балкански соларни кровови“, у просторијама Бизнис иновационог центра, одржана је радионица “Подизање капацитета запослених у јавном сектору у коришћењу соларне енергије“.

Кампања треба да мотивише грађане и мала и средња предузећа на коришћење соларне енергије, а циљ радионице је био подизање свести о коришћењу енергије сунца у локалним заједницама.

Предавачи на челу са енергетском менаџерком Града Крагујевца, Аном Радојевић, учесницима радионице су представили Пројекат и најновије технологије у области коришћења соларне енергије, промовишући енергетску ефикасност, обновљиве изворе енергије и значај заједничких корака ка одрживијој будућности.

Након презентација одржан је округли сто на коме су размењена искуства у реализацији изградње соларних објеката на јавним и стамбеним зградама.

Пројекат „Балкански соларни кровови“ је део Европске климатске иницијативе Савезног министарства СР Немачке за животну средину, заштиту природе и нуклеарну безбедност и за циљ има да градовима и општинама у региону Балкана пружи подршку да повећају употребу соларне енергије.

Њиме је покренута соларна кампања од које се очекује да омогући и инспирише 500 нових соларних кровних инсталација у балканским градовима до 2024. године.

Водећи партнер Пројекта је Energy Cities, а поред Крагујевца пилот градови са којима ће реализовати програм су Пореч и Мостар..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *