Радници „Фијат пластика“ поново у генералном штрајку

Одбијањем руководства Фијата да врати измештене машине у производне погоне компаније „Фијат пластик“, преговори о престанку обуставе рада запослених су завршени, али неуспешно, казао је за Радио телевизију Крагујевац председник Штрајкачког одбора, Зоран Миљковић и нагласио да су радници од јутрос поново у генералном штрајку.

Преговори између менаџмента Фијата и штрајкача у „Фијат пластику“ завршени су без икаквог договора.

Руководство компаније и миритељка Агенције за мирно решење радних спорова одржали су заједнички састанак, али договор није постигнут.

Пословодство Фијата није желело да одустане од својих ставова, нити да врати измештене машине у производне погоне компаније, што је за раднике „Фијат пластика“ неприхватљиво.

У Штрајкачком одбору кажу да је пословодство Фијата раднике који су радили на тим машинама послало на принудни одмор, а за рад на измешеним машинама ангажовао друге чиме је, према мишљењу Миљковића, прекршен Закон о штрајку и Закон о раду.

Радници компаније „Фијат пластик“, у којој се за модел „500л“ праве пластични браници, штрајкују од фебруара.

Запослени захтевају да им се износ регреса врати на ниво од децембра прошле године, као и да накнада за плаћено одсуство буде изједначена са осталим Фијатовим фабрикама, односно да износи 65 одсто од зараде, уместо досадашњих 60.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *