Радници „Фијат пластика“ састаће се са државном миритељком

У складу са Законом о мирном решавању спорова, запослени у компанији Фијат пластик састаће се сутра у Крагујевцу са државном миритељком.

Према речима председника Штрајкачког одбора, Зорана Миљковића, на састанку ће бити речи о правним питањима, а радници ће миритељку упознати са својим захтевима због којих су већ више од шест месеци у штрајку.

Иако је првобитно планирано да миритељка из Агенције за мирно решавање радних спорова сутра одржи састанак са менаџментом Фијата, пословодство је затражило одлагање преговора за крај септембра, јер директор „Фијата” и „Фијат пластика”, Марчело Батаља, тренутно није у Србији.

Тако ће миритељка сутра доћи у Крагујевац и прво разговарати са радницима који су у штрајку.

Запослени у „Фијат пластику“ настављају са штрајком, јер им захтеви још увек нису испуњени, ни после више од шест месеци обуставе рада.

У складу са Законом о мирном решавању спорова, запослени и менаџмент компаније „Фијат“ имају могућност проналажења обострано прихватљивог решења у року од 30 дана и постизања препоруке о решењу спора потписивањем формалног Споразума о начину решења спора. Рок за постизање споразума истиче 6. октобра.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *