Радници Фијата блокирали магистрални пут Крагујевац – Краљево

Незадовољни социјалним програмом који им је понуђен од стране Владе Србије и компаније Стелантис, радници Фијата данас су на два сата  блокирали магистрални пут Крагујевац – Краљево у Корићанима.

Са протеста је поручено да ће чекати одговор надлежних до сутра у подне, у супротном најављују блокаде путева у Београду.

Неколико стотина радника Фијата у Крагујевцу блокирало је данас у 15 сати магистрални пут Крагујевац – Краљево – Чачак, незадовољни што им држава још није одговорила на њихове захтеве представљене током преговора о даљем радном статусу.

Представници радника очекују да ће их влада контактирати ради нових договора најкасније до сутра у подне.

Пријављивање радника за рад у Словачкој завршено је у 13 часова, а тачан број пријављених се још увек не зна.

Радници су, као што су и најавили, сачекали да истекне рок за пријављивање запослених за рад у иностранству како би одржали свој протест.

Током обраћања окупљеним радницима један од говорника је казао да ће уместо 1000 захтевати 1200 евра по години радног стажа, али су нам у Самосталном синдикату потврдили да тај став није званичан.

Са протеста је поручено да радници Фијата не одустају од својих захтева и најављују да ће у среду отићи у Београд, уколико на буде нових помака у преговорима и испуњењу захтева.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.