Радно време Националне службе за запошљавање

Национална служба за запошљавање прилагодила је свој рад новонасталим околностима, како би на што ефикаснији начин изашла у сусрет корисницима услуга.

Незапослени који траже запослење, од 11. маја могу електронским путем да: изврше прву пријаву на евиденцију, поднесу захтев за остваривање права на новчану накнаду за случај незапослености, поднесу захтев за издавање уверења из евиденције о незапослености, заврше обуку „Пут до успешног предузетника“.

Послодавци имају могућност да електронским путем доставе пријаве потребе за запошљавањем, поднесу захтеве за учешће у програмима активне политике запошљавања, захтев за издавање мишљења на Програм решавања вишка запослених, захтев за издавање дозволе за рад странца.

Незапослени којима је заказано редовно јављање у законски предвиђеним роковима биће обавештени од стране запослених у надлежним филијалама НСЗ о наредном заказаном термину за јављање, електронским путем или путем телефона.

Непосредан пријем клијената, обављаће се искључиво у ситуацијама када не постоји могућност подношења захтева електронским путем и у областима рада где је непосредна комуникација неопходна, и то уз обавезну примену и поштовање свих прописаних епидемиолошких мера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *