Радно време за првомајске празнике

Према Закону о државним и другим празницима, 1. и 2. мај су нерадни дани. Због тога већина установа и институција неће радити, док ће у појединима бити организована дежурства.

Служба опште медицине у Здравственој станици број 4 радиће 1. и 2. маја од 7 до 20 часова. У амбуланти у Страгарима дежурство је организовано од 7 до 12 часова, док ће од поднева до 14 сати и 20 минута дежурне екипе радити на терену. Централни пункт Службе за здравствену заштиту школске деце и омладине, у улици Светозара Марковића, 1. и 2. маја радиће од 7 до 20 сати, а у истом термину организовано је дежурство и у Служби за здравствену заштиту предшколске деце у Клиничком центру. Служба кућног лечења у Здравственој станици број 2, 1. и 2. маја дежураће од 7 до 20 часова, а Служба поливалентне патронаже од 7 до 14 сати и 20 минута. Телефонско саветовалиште „Деца Србије“ радиће од 7 до 20 часова.

Током празника биће организована дежурства и у крагујевачким апотекама, а једино ће Апотека Бубањ радити 24 сата. Апотека „Шумадија“ дежураће 1. и 2. маја од 7 до 20 сати, док ће од 8 до 20 часова бити дежурне апотеке “1. мај”, “29. новембар”, „Ђурђевдан“ и „Авала“. Апотеке „Станово“, „Баточина“ и „Кнић“ дежураће од 8 до 14 сати.

Аутобуси јавног градског и приградског превоза за 1. и 2. маја саобраћаће по реду вожње за недељу и државни празник. Од 1. маја доћи ће и до измена у реду вожње на линијама 2, 6, 10, 17, 20, 602 и 604.

Паркирање ће бити бесплатно 1. и 2. маја, јер Јавно-комунално предузеће „Паркинг сервис“ тих дана неће радити. У договору са комуналном инспекцијом и саобраћајном полицијом радиће само „паук служба“.

Током првомајских празника неће радити ни поште у Крагујевцу, а дежурство ће 1. и 2. маја бити организовано у поштама у Шопинг центру “Крагујевац Плаза” од 10 до 20 часова и у “Рода центру” од 8 до 20 сати.

Радно време трговинских објеката у Крагујевцу прилагођено је празнику. За већину продавница 1. мај је нерадни дан, док ће дан касније углавном поштовати редовно радно време.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *