Радо (не) иде Србин у војнике?

Председник Србије Александар Вучић, најавио је могућност поновног увођења војне обавезе.

Седам година након одлуке Народне скупштине да се обустави обавезно служење војног рока, ова важна друштвена тема поново се разматра  са одбрамбеног, економског и политичког аспекта.

Пред целим друштвом је широка и темељна расправа, након које ће бити донета коначна одлука.

 Широка јавна расправа предстоји целом друштву за решавање  питања од изузетног значаја.

Ослушкивање аргумената грађана и струке, утицаће да Војска Србије донесе најбољу одлуку за  безбедност земље и њену будућност.

Окрњени ресурси попут касарни, регрутних центара и центара за обуку, намећу питање смештаја, опреме и начина организовања обуке.

Поставља се и питање да ли ће дужина војног  рока трајати  четири, пет или шест месеци.

Што се грађана тиче, расположење према војсци је углавном позитивно.

Према истраживањима јавног мњења, више од 70 одсто испитаника сматра да је неопходно поновно увођење војног рока „због дисциплине младих“.

Већина Крагујевчана, подржава ту идеју.

Служење војног рока, па и у мањем формату, одлично је животно искуство за сваког младог човека, став је већине Крагујевчана,  јер имају прилику да стекну вештине и науче ствари које ће им бити изузетно корисне и у даљим каријерама и животу.

Извештава новинар РТК Милица Раденковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Радо (не) иде Србин у војнике?”

  1. Za sam uvodjenje vojnog roka ali ne i samo za regionalno ojacavanje i osnazivanje zemlje u orudju i oruzju! Vec pre svega da se odbranimo od elementarnih nepogoda (bujicnih reka,ojacamo i izgradimo nasipe na velikim rekama) ! Inace ce biti preobilnih potopa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.