Радови на фасади Просвете почињу у августу

Током августа требало би да почну радови на обнови фасада у централном градском језгру.

После спроведеног поступка јавне набавке за пројектовање и извођење, посао је добила београдска фирма „Јадран доо“ Београд.

Старо градско језгро проглашено је за културно добро – просторно културно-историјску целину и цео поступак се ради уз сагласност Министарства културе.

Министарство је дало сагласност да се обнове фасаде на зградама које нису у власништву града Крагујевца.

Прве три фасаде које ће бити обновљене ранијим одлукама Градског већа и Скупштине града су и три најпознатија здања у самом центру Крагујевца.

Зграда некадашње Просвете, Пека, и апотеке са атласима. Град је расписао тендер за пројектовање са извођењем.

У поступку јавне набавке посао је припао компанији „Јадран Доо“ из Београда са којом је потписан уговор за прве три зграде којима почиње велики посао рестаурације.

Из буџета града за реновирање фасада предвиђено је и опредељено 100 милиона динара, такође ранијим одлукама, али није искључено да током радова износи буду увећани. Цео посао обухвата санацију 22 фасаде.

На основу планова, овако би са ноћном расветом требало да изгледа зграда Просвете која прва улази у поступак реконструкције.

Помоћник градоначелника за капиталне пројекте каже да је крајње време да се почне са пројектом, али и да јавност треба да зна да ће, по свој прилици, реновирање 22 фасаде ипак трајати дужи временски период и да неће све бити освежене и улепшане одмах.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *